Business Internaţional

Peste 50 de răniţi în urma unor proteste în Barcelona după arestarea fostului lider catalan Carles Puigdemont

Peste 50 de răniţi în urma unor proteste în Barcelona...

Autor: Marian Avram

25.03.2018, 23:35 55

Mii de manifestanţi au ieşit duminică pe străzile Barcelonei după arestarea lui Puigdemont, iar, în urma unor confruntări cu forţele de ordine, 52 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, au anunţat autorităţile spaniole.

Protestatarii au trecut şi prin faţa clădirii Comisiei Europene din Barcelona, scandând "Această Europă este o ruşine!".

Potrivit poliţiei, alte trei persoane au fost arestate.

Fostul lider catalan Carles Puigdemont a fost reţinut de autorităţile din Germania, duminică, după ce Spania a emis, în urmă cu o zi, un mandat internaţional de arestare pe numele acestuia. Puigdemont a fost reţinut la ora locală 11.19 (ora României, 12.19). Arestarea liderului catalan a fost anunţatată de avocatul acestuia, Jaume Alonso Cuevilla.

La 27 octombrie 2017, Parlamentul Cataloniei a aprobat, prin vot secret, proclamarea independenţei regiunii faţă de Spania şi constituirea unei republici, în baza rezultatului de la referendum. Ulterior, Senatul Spaniei a decis să aprobe suspendarea autonomiei Cataloniei - prin aplicarea Articolului 155 din Constituţie - şi demiterea tuturor liderilor regionali, considerând că declararea independenţei a a fost ilegală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO