Business Internaţional

Petiţia pentru anularea Brexitului a strâns 5,5 milioane de semnături în numai câteva zile

Petiţia pentru anularea Brexitului a strâns 5,5...

Autor: Andrei Vacaru, Mediafax

25.03.2019, 16:00 4140

UPDATE 25 martie: Petiţia a strâns deja 5,5 milioane de voturi. 

UPDATE: Petiţia pentru renunţarea la Brexit a strâns 2,7 milioane de semnături în mai puţin de 48 de ore. Comitetul pentru Petiţii din UK: ”Este cea mai mare rată de voturi din istorie. Site-ul a picat din cauza numărului de votanţi” 

O petiţie pentru revocarea Articolului 50 şi pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană a strâns aproape un milion de semnături în mai puţin de 24 de ore, informează Euronews.

Petiţia a fost postată pe site-ul Parlamentului britanic. "Guvernul a susţinut în mod repetat că ieşirea din Uniunea Europeană este voinţa poprului. Trebuie să oprim această idee dovedind nivelul ridicat de susţinere pentru rămânerea în UE. Un vot oficial s-ar putea să nu aibă loc, deci votaţi acum", au postat iniţiatorii petiţiei.

Petiţiile care sunt semnate de mai mult de 100.000 de persoane sunt automat luate în considerare pentru a fi dezbătute de parlamentari. Petiţia a fost postată miercuri şi a strâns 100.000 de semnături în primele două ore. Iniţiativa a avut un asemenea succes încât pagina de petiţii a site-ului Parlamentului de la Londra nu a fost funcţională pentru câteva ore joi.

Mai multe vedete au anunţat că au semnat această petiţie şi şi-au încurajat fanii să semneze şi ei. Printre cei care au aderat la iniţiativă se numără actorii Hugh Grant şi David Mitchell.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO