Business Internaţional

Petrolul pierde teren: Barilul se tranzacţionează pentru 35.47 dolari pe fondul restricţiilor anti-pandemice

Petrolul pierde teren:  Barilul se tranzacţionează...

Autor: Dorin Oancea

02.11.2020, 08:23 56

Preţurile petrolului au atins luni nivelul minim al ultimelor cinci luni, după noi restricţii induse de evoluţia pandemiei de coronavirus, relatează BBC.

Mai multe economii au înăsprit restricţiile, inclusiv Marea Britanie, Franţa şi Germania, în condiţiile în care se confruntă cu creşterea ratelor de infecţie.

Teama este că noile măsuri de blocare vor afecta în continuare creşterea economică şi cererea de petrol va scădea.

Pieţele de mărfuri şi bursele sunt, de asemenea, la limită, în condiţiile în care alegerile din SUA vor avea loc săptămâna aceasta.

În primele tranzacţii din Asia, preţul ţiţeiului Brent a scăzut la 35,74 dolari pe baril, nivel care nu a mai fost atins de la sfârşitul lunii mai. Brent, principala referinţă pentru preţurile petrolului, a scăzut cu 45% de la începutul anului.

Scăderea indusă de virus a afectat companiilor din domeniul energiei, BP şi Shell anunţând reduceri de mii de locuri de muncă în acest an. BP intenţionează să reducă 10.000 de locuri de muncă, în timp ce Royal Dutch Shell a declarat că se aşteaptă să elimine între 7.000 şi 9.000 de locuri de muncă.

Preţul ţiţeiului american a fost, de asemenea, puternic lovit, acesta scăzând cu 7% luni până la un minim de 33,64 dolari pe baril.

Temerile privind alegerile prezidenţiale puternic contestate din această săptămână şi absenţa stimulării fiscale au dus la o perspectivă economică sumbră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO