Business Internaţional

Piaţa auto din Europa frânează puternic: Vânzările de noi autoturisme au încetinit pentru a 11-a lună consecutiv, iar companiile se pregătesc pentru rezultate sub ţintele propuse

Piaţa auto din Europa frânează puternic: Vânzările...

Autor: Iulian Tenchiu

16.06.2022, 11:35 351

Pe piaţa din Europa, vânzările de noi autoturisme au încetinit pentru a 11-a lună la rând, iar inflaţia şi încrederea tot mai scăzută a consumatorului aduc şi mai multe probleme pentru sectorul auto, scrie Bloomberg.

Înmatriculările au scăzut cu 12,5%, în Europa înregistrându-se aproximativ 948,149 de noi automobile.

Cea mai dură lovitură în această privinţă a încasat-o gigantul german Volkswagen ale cărui vânzări s-au prăbuşit cu 21%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cu toate acestea, giganţii auto îşi păstrează speranţa, pentru că criza semi-conductorilor este pe cale să se sfârşească. Analiştii sunt de părere că piaţa auto europeană îşi va reveni odată cu cea de a doua jumătate a anului.

În ciuda optimismului, prăbuşirea vânzărilor îşi spune deja cuvântul asupra rezultatelor marilor companii auto, mare parte din acestea aşteptându-se la livrări sub ţintele estimate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO