Business Internaţional

Piaţa criptomonedelor a ajuns să valoreze 2 trilioane de dolari. Creşterea a fost susţinută de Bitcoin

Piaţa criptomonedelor a ajuns să valoreze 2 trilioane...

Autor: Dorin Oancea

06.04.2021, 08:16 203

Capitalizarea de piaţă a criptomonedelor a depăşit luni un vârf istoric de 2 trilioane de dolari, potrivit datelor CoinGecko şi Blockfolio, întrucât câştigurile din ultimele câteva luni au atras cererea atât a investitorilor instituţionali, cât şi a celor de retail, relatează Reuters.

Creşterea a fost condusă de bitcoin, care s-a menţinut la o capitalizare de 1 trilion de dolari timp de o săptămână. Bitcoin a crescut cu 1,4%, la 59.045 dolari. De când a atins un vârf la peste 61.000 de dolari la mijlocul lunii martie, Bitcoin s-a tranzacţionat într-un interval relativ restrâns.

Analiştii spun că, atâta timp cât Bitcoin rămâne peste 53.000 de dolari, va putea să-şi menţină capitalizarea de 1 trilion de dolari.

Ethereum, a doua cea mai mare criptomonedă în ceea ce priveşte capitalizarea pieţei, a crescut cu 1,3%, la 2.103 dolari şi o capitalizare de 244 miliarde de dolari luni. Vinerea trecută moneda a atins valoarea record de 2.144,99 dolari.

Grayscale Bitcoin Trust, un vehicul de investiţii cotat la bursă de 35 de miliarde de dolari, care deţine bitcoin, a declarat că îşi menţine angajamentul de a se converti într-un fond tranzacţionat la bursă.

Bitcoin a crescut cu peste 100% în acest an, în timp ce ethereum a câştigat aproape 190%. Ambele au depăşit masiv clasele de active tradiţionale, susţinute de intrarea companiilor de masă şi a investitorilor mari în lumea criptomonedelor, inclusiv Tesla şi BNY Mellon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO