Business Internaţional

Piaţa financiară intră în stare de alertă: Greensill, un fond de investiţii finanţat de SoftBank, unde fostul premier britanic responsabil de Brexit, David Cameron, era consultant, se pregăteşte să intre în insolvenţă

Piaţa financiară intră în stare de alertă:...

Autor: Eduard Ivanovici

03.03.2021, 17:07 4931

Compania britanică de servicii financiare Greensill Capital, susţinută de SoftBank cu 1,5 miliarde de dolari în 2019, se pregăteşte să demareze procedurile de insolvenţă, potrivit unor surse familiare cu situaţia, citate de Financial Times.

Astfel, o parte din business ar fi achiziţionat de Apollo Global Management, un fond de investiţii din Statele Unite.

Unul dintre angajaţii Greensill este fostul premier al Marii Britanii, David Cameron, care ocupă funcţia de consilier.

Greensill se confruntă încă din toamnă cu un audit privind noile cerinţe de reglementare a băncii. Totuşi, un purtător de cuvânt al firmei a declarat recent că „auditul nu a scos la iveală niciun fel infracţiune”.

„Purtăm dialoguri constructive cu autorităţile de reglementare de-a lungul fiecărei jurisdicţii în care operăm”, a adăugat compania.

Principalul produs financiar din cadrul Greensill este cunoscut drept un „lanţ de aprovizionare al finanţelor”, care ajută business-urile să obţină împrumuturi pentru a-şi acoperi costurile. Însă criticii spun că mişcarea ar putea fi folosită pentru a deghiza o serie masivă de datorii.

Recent, firma a început să caute un nou pachet de salvare după ce grupurile elveţiene Credit Suisse şi GAM Holdings au anunţat că îşi vor închide fondurile asociate cu Greensill deoarece au dubii cu privire la valoarea adevărată a companiei.

Credit Suisse a suspendat luni fonduri în valoare de 10 miliarde de dolari, iar GAM a anunţat marţi că va închide lanţul de aprovizionare GAM Greensill, de 842 de milioane de dolari.

Între timp, divizia Greensill din Germania a fost luată în vizor de autoritatea de supraveghere financiară BaFin, conform unui raport FT.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO