Business Internaţional

Piaţa imobiliară din Londra este „mutilată” de Brexit

Piaţa imobiliară din Londra este „mutilată” de Brexit

Autor: Iulian Tenchiu

18.05.2019, 16:07 4007

Piaţa imobiliară din Londra continuă să sufere lovituri grele din cauza fenomenului Brexit. Preţurile locuinţelor în capitală au scăzut cu 1,1% în luna aprilie faţă de 2018, arată raportul companiei de research Acadata, scrie Bloomberg.

La nivel naţional, preţurile au înregistrat o majorare de 0,2%, preţul unei locuinţe fiind estimat la aproximativ 393,322 dolari. Mai mult decât atât, vânzarea de proprietăţi înregistrează probleme asemănătoare. Tot la nivel naţional s-a înregistrat o creştere la nivelul cumpărătorilor care achiziţionează pentru prima dată locuinţe. Cu toate acestea, în Londra, vânzările au scăzut cu 14% din primul trimestru al anului 2017.

Londra este cea mai afectată zonă de incertitudinea privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, eveniment care este programat pentru sfârşitul lunii octombrie 2019. Patru regiuni din sud se confruntă cu scăderea preţurilor, în timp ce Ţara Galilor, Midlands şi cea mai mare parte din nordul Angliei se aşteaptă la câştiguri.

Agenţii imobiliari au început deja să micşoreze preţurile pentru a îşi asigura vânzări rapide si sigure, potrivit Acadata. Analiza realizată de Instituţa Regală a Inspectorilor Autorizaţi realizată săptămâna trecută a indicat un fenomen similar.

 
 
AFACERI DE LA ZERO