Business Internaţional

Piaţa mondială a luxului va creşte peste aşteptări în acest an datorită clienţilor din China şi din Europa

Piaţa mondială a luxului va creşte peste aşteptări...

Autor: Catalina Apostoiu

30.05.2017, 00:00 187

Piaţa mondială a articolelor de lux ar urma să înregistreze o creştere peste aşteptări în acest an, cheltuielile mai mari ale clienţilor din China şi din Europa urmând să compenseze încetinirea observată în Statele Unite şi în Asia de Sud-Est, potrivit estimărilor Bain & Co, citate de Le Figaro.

Vânzările mondiale de articole de lux sunt aşteptate să urce cu 2, până la 4% în 2017, comparativ cu previziunile anterioare care vizau o creştere de 1, până la 2%, relevă studiul publicat recent de Bain şi federaţia italiană a industriei de lux Altagamma. Cifra totală de afaceri a sectorului ar urma să fie cuprinsă între 254 şi 259 miliarde de euro în acest an, după o stagnare la 249 miliarde de euro anul trecut.

„După un an 2016 dificil, primul trimestru al acestui an a adus o oarecare îmbunătăţire pentru industria luxului“, arată Claudia D’Arpizio, asociat Bain. Bain nu evocă grupurile din sector separate, însă marile nume ca LVMH, Kering şi Hermes au publicat toate rezultate financiare solide pe primul trimestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO