Business Internaţional

Piloţii solicită companiilor aeriene să oprească zborurile către China

Piloţii solicită companiilor aeriene să oprească...

Autor: Laura Albu

02.02.2020, 12:55 106

Piloţii şi însoţitorii de zbor solicită companiilor aeriene să oprească zborurile către China, deoarece oficialii din domeniul sănătăţii au declarat urgenţa globală în privinţa răspândirii rapide a coronavirusului. Cei de la American Airlines au început un proces prin care solicită oprirea imediată.

China a raportat aproape 10.000 de cazuri de persoane infectate şi peste 200 de decese, iar virusul a fost răspândit în 18 ţări, în mare parte, probabil, de către pasagerii companiilor aeriene, transmite Reuters.

Statele Unite şi-au sfătuit cetăţenii să nu călătorească în China, ridicând avertismentul la acelaşi nivel ca şi în cazul călătoriilor spre Irak şi Afganistan.

Companiile aeriene americane, care au redus zborurile spre China săptămâna aceasta, reevaluau planurile de zbor, potrivit oamenilor familiarizaţi cu acest aspect.

Probabil Casa Albă va lua măsuri suplimentare pentru a bloca zborurile către China în următoarele zile.

Allied Pilots Association (APA), care reprezintă piloţii American Airlines, a comunicat că „ameninţările pentru sănătate pe care le prezintă coronavirusul sunt grave şi în multe feluri necunoscute” într-un proces intentat în Texas, unde îşi are sediul compania aeriană, potrivit sursei citate.

Compania a declarat că ia măsuri de precauţie împotriva virusului, dar nu a avut niciun comentariu imediat în privinţa procesului. Miercuri, a anunţat anulări de zbor pe rutele Los Angeles - Beijing şi Shanghai, dar continuă zborurile din Dallas.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO