Business Internaţional

​Pionierul internetului german a murit prăbuşindu-se cu avionul, iar la locul accidentului s-a găsit o valiză cu câteva milioane de euro cash. Peste câteva zile, compania lui şi-a anunţat insolvenţa

​Pionierul internetului german a murit prăbuşindu-se...

Autor: Lorena Cornea

20.07.2016, 20:56 8570

Un mare scandal corporativ german a fost iscat în business-ul german Unister Holding după moartea fondatorului Thomas Wagner. Compania a intrat în insolvenţă la doar patru zile după ce corpul pionierului internetului nemţesc a fost găsit, alături de el aflându-se o valiză în care se aflau câteva milioane de euro.

Moartea fondatorului a reprezentat o cotitură nefavorabilă pentru Unister, a declarat administratorul Unister Holding, Lucas Flother. Wagner şi încă trei asociaţi, printre care şi Olliver Schilling, cofondator şi acţionar Unister, au murit după ce avionul lor privat s-a prăbuşit în munţii Sloveniei când se întorceau din Veneţia, de la o întâlnire de afaceri cu potenţiali investitori, potrivit Financial Times.

Cum arată unul dintre cele mai frumoase SUV-uri de pe piaţă, Audi Q7

Topul restaurantelor cu cele mai spectaculoase privelişti din lume

Născut în 1978 în Estul unei Germanii comuniste, Thomas Wagner a devenit unul dintre cei mai valoroşi antreprenori web, punând bazele primului său start-up în timpul studenţiei, la doar 23 de ani. Wagner a avut drept obiectiv revoluţionarea afacerilor de rezervări online pentru zboruri şi hoteluri. Unul dintre site-urile pe care le-a fondat, Ab-in-den-Urlaub.de, are mai mult de 3 milioane de vizitatori în fiecare lună.

Thomas Wagner a fost implicat în 2012 într-un scandal de evaziune fiscală şi vânzare ilegală de asigurări, când aproximativ 130 de poliţişti germani au luat la întâmplare sediile Unister din diferite oraşe pentru control.

Cele şase alimente pe care trebuie să le evitaţi cu orice preţ

Potrivit procurorului local, compania datora un milion de euro în taxe de asigurări. Trei manageri, inclusiv Wagner, au fost arestaţi atunci în urma investigaţiei, dar au fost eliberaţi. Potrivit presei germane, pedeapsa ar fi putut ajunge la cinci ani de închisoare dacă ar fi fost găsiţi vinovaţi.

Unister a luat naştere în 2002 şi a devenit de atunci un imperiu online, cu 40 de website-uri în portofoliu, scrie Wikipedia. Compania are 1.100 angajaţi, dar a fost sub presiune financiară constantă. Anul trecut, Unister a anunţat că va concedia 150 de angajaţi şi va încerca să economisească 30 de milioane de euro pe an.

Cum arată unul dintre cele mai frumoase SUV-uri de pe piaţă, Audi Q7

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO