Business Internaţional

Platforma Tumblr susţine că Rusia a folosit 84 de conturi pentru a disemina informaţii false

Platforma Tumblr susţine că Rusia a folosit 84 de...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

24.03.2018, 14:51 43

Platforma Tumblr a informat că a descoperit activitatea grupului la sfârşitul anului 2017, ajutând la o investigaţie care a dus la acuzarea a 13 indivizi care aveau legături cu Agenţia rusă de Cercetare pe Internet (IRA).

Într-un comunicat, Tumblr a anunţat că cele 84 de conturi suspecte "erau folosite ca parte a unei campanii de dezimformare în timpul alegerilor care au avut loc în SUA în 2016".

Compania a informat forţele de ordine, a şterg conturile şi postările, ajutând Departamentul Justiţiei al Statelor Unite.

În comunicat au fost menţionate şi viitoarele măsuri pentru protejarea platformei în faţa campaniilor de dezimformare. Astfel, Tumblr va notifica, prin email, pe "oricine a apreciat, distribuit, răspuns sau urmărit un cont care are legătură cu IRA". De asemenea, compania a publicat o listă cu 84 de nume de utilizatori suspectaţi că ar face parte din "armata de troli" a Rusiei.

"Ne angajăm să fim mai transparenţi şi vrem să ştiţi tot ce ştim şi noi", s-a mai arătat în comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO