Business Internaţional

Pokemon GO este cea mai descărcată aplicaţie de pe App Store de până acum

Pokemon GO este cea mai descărcată aplicaţie de pe App...
24.07.2016, 18:06 443

Jocul-fenomen Pokemon GO, care scoate din casă milioane de oameni pentru a găsi pokemoni virtuali a fost descarcat în prima săptămână de pe Apple Store mai mult decât orice altă aplicaţie, vreodată, scrie TechCrunch.

Deşi jocul a fost disponibil iniţial în doar câteva ţări precum Noua Zeelandă, Australia şi SUA, iar din acest weekend şi în japonia, a întrecut descărcările Twitter şi Tinder şi a devenit deja un fenomen pe plan mondial. În România jocul este disponibil din 16 iulie.

Pokemon GO face legătura dintre lumea reală şi lumea virtuală, iar cei care folosesc aplicaţia trebuie să iasă din casă pentru identifica şi găsi cât mai mulţi pokemonii virtuali, care trebuie să se lupte cu cei ai altor utilizatori.

Jocul a stârnit controverse prin riscurile pe care le implică, după ce mai mulţi oameni fie s-au rătăcit când erau în cautare de pokemoni, fie şoferii  au făcut accidente pentru că nu erau atenţi la trafic, iar în Guatemala un băiat de 18 ani a fost ucis după ce a fost prins pe un teritoriu privat.

Pokemon GO a fost lansat americanii de la Niantic, fiind creaţia lui John Hanke, un antrepenoror american care a revoluţionat domeniul aplicaţiilor mobile. Hanke este fondatorul Google Earth, harta virtuală folosită de toată lumea. El a mai a fondat Niantic în 2010, în cadrul Google şi a lansat jocul Ingress, în 2014 şi Pokemon GO în vara aceasta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO