Business Internaţional

Poliţia britanică afirmă că atacul de la centrul de imigrare a fost un incident terorist

Poliţia britanică afirmă că atacul de la centrul de...

Autor: Laura Buciu

05.11.2022, 14:34 44

Poliţia britanică a declarat sâmbătă că există dovezi care arată că o ideologie teroristă de extremă dreapta a motivat atacul cu bombă cu benzină asupra unui centru de imigrare din oraşul portuar Dover, în sudul Angliei, din 30 octombrie.

Nimeni nu a fost grav rănit în incident, iar poliţia a declarat că Andrew Leak, în vârstă de 66 de ani, care a fost găsit mort la o benzinărie din apropiere la scurt timp după atac, ar fi acţionat singur.

„În prezent nu există nimic care să sugereze că infractorul lucra alături de altcineva şi nu se crede că există o ameninţare mai mare la adresa publicului”, se arată într-o declaraţie a poliţiei.

Centrul de imigrare de la Dover este prima oprire pentru mii de persoane care traversează, în mod riscant. peste Canalul Mânecii pentru a cere azil în Marea Britanie.

Dovezile de pe dispozitivele media digitale au sugerat că Leak a fost motivat de ideologia de extremă dreapta, deşi există, de asemenea, indicii puternice că sănătatea mintală a lui Leak a fost un factor în risc, a declarat poliţia, adăugând că investigaţiile continuă.

„Sunt convins că acţiunile suspectului au fost motivate în primul rând de o ideologie extremistă. Acest lucru întruneşte pragul unui incident terorist”, a declarat Tim Jacques, coordonator naţional principal al poliţiei pentru combaterea terorismului.

Imigraţia este o problemă politică aprinsă în Marea Britanie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO