Business Internaţional

Poliţia cehă recomandă formularea de acuzaţii de fraudă la adresa premierului Andrej Babis

Poliţia cehă recomandă formularea de acuzaţii de...

Autor: Catalina Apostoiu

19.04.2019, 00:00 79

Poliţia cehă recomandă depunerea de acuzaţii împotriva premierului ţării, Andrej Babis, şi a altora într-un caz ce implică utilizarea frauduloasă de fonduri europene, notează Politico.

Poliţia cehă a „finalizat ancheta“, dosarul fiind „transmis procurorului public, împreună cu o moţiune pentru formularea de acuzaţii“, a anunţat un purtător de cuvânt al Biroului Procurorului Municipal din Praga. Premierul ceh, care a respins în mod repetat suspiciunile privind posibilele nereguli din aşa-numitul caz„Cuibul Berzei“, nu a răspuns unei cereri de comentariu.

Dacă va fi condamnat în acest caz, în care Babis este suspectat de a fi acceptat în mod ilegal subvenţii UE de 2 milioane de euro având legătură cu o fermă şi un centru de convenţii, premierul ar putea petrece mai mulţi ani în închisoare. Agenţia antifraudă a UE, OLAF, a descoperit nereguli în cazul respectiv, iar Comisia Europeană pregăteşte un raport privind un posibil conflict de interese în legătură cu Babis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO