Business Internaţional

Poliţia din Berlin cercetează un dispozitiv aflat într-o reşedinţă care găzduieşte presă rusă

Poliţia din Berlin cercetează un dispozitiv aflat...

Autor: Dorin Oancea

07.05.2022, 16:01 94

Anchetatorii criminalişti şi procurorii din Berlin studiau sâmbătă un dispozitiv găsit şi distrus într-o clădire în care locuiesc angajaţi ai unei agenţii de presă ruse, în cartierul Steglitz din oraş, a anunţat poliţia, conform Reuters.

Dispozitivul a fost găsit vineri, iar anchetatorii analizează cât de periculos a fost şi pe cine viza, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Berlin ca răspuns la o anchetă. El a adăugat că vor exista informaţii suplimentare în cursul zilei de sâmbătă.

Ambasada Rusiei la Berlin a declarat că o sticlă a fost aruncată printr-o fereastră a blocului de apartamente vineri seara şi că o bombă improvizată a fost găsită în timpul percheziţiei ulterioare, despre care a spus că geniştii germani au identificat-o şi dezactivat-o.

Agenţia de ştiri rusă de stat RIA a declarat că în blocul respectiv locuiau jurnalişti.

Ministerul rus de Externe a cerut sâmbătă ca autorităţile din Germania şi din alte state din Uniunea Europeană şi NATO să ia măsuri pentru a proteja jurnaliştii ruşi şi familiile acestora din străinătate.

Imaginile video difuzate de RIA vineri seară au arătat o stradă izolată şi o persoană în costum de protecţie, despre care agenţia a spus că este unul dintre geniştii care lucrau la dezamorsarea bombei.

Diverse posturi de televiziune ruseşti au fost interzise în ţările occidentale după ce au fost acuzate că au răspândit propagandă în legătură cu invazia Rusiei în Ucraina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO