Business Internaţional

Poliţia din Mumbai a montat o serie de dispozitive la intersecţiile mari din oraş pentru a-i face pe şoferii care claxonează excesiv să aştepte mai mult la semafor

Poliţia din Mumbai a montat o serie de dispozitive la...

Autor: Eduard Ivanovici

01.03.2020, 20:23 348

În ziua de astăzi, claxonul poate fi un instrument de supravieţuire. Şoferii îl folosesc în permanenţă – pentru a se certa, pentru a avertiza şi pentru a-i face pe şoferii înceţi să se mişte mai repede. Însă în Mumbai, claxoanele au devenit o problemă sonoră atât de mare, încât poliţia a început să dezvolte un plan pentru situaţia în cauză, scrie New York Times.

Poliţiştii au instalat la câteva din intersecţiile principale mai multe aparate care detectează zgomotul produs de claxon. Când şoferii claxonează la lumina roşie a semaforului, pentru a-i pregăti din timp pe cei dinaintea lor, lumina rămâne roşie. Poliţia a pus câteva semne –„Honk More Wait More”/„Claxonează şi vei aştepta mai mult” –, însă aparent nu toată lumea a înţeles ce se întâmplă.

Poliţia a filmat o situaţie de acest tip cu ajutorul dronelor, punând pe fundal muzică de Bollywood, de vreme ce Mumbai este centrul industriei de film din India. Videoclipul a fost postat în urmă cu două săptămâni pe social media şi a devenind imediat viral.

Videoclipul surprinde nişte oameni confuzi care ies în afara maşinilor, ţipând de nedumerire sau spre alţi şoferi care continuă să claxoneze.

Experimentul, realizat în lunile noiembrie şi decembrie, se vrea implementat acum pe tot teritoriul oraşului, care găzduieşte circa 20 de milioane de oameni.

În timp ce indienii din toate colţurile ţării se amuză pe seama experimentului, autorităţile din mai multe oraşe plănuiesc să implementeze aparatele cât mai repede cu putinţă.

Potrivit unei vechi zicale din India, pentru a conduce bine ai nevoie de patru lucruri simple: o maşină bună, ochi buni, noroc şi un claxon bun. Dar se pară că, pe viitor, indienii vor avea nevoie doar de trei lucruri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO