Business Internaţional

Poliţia spaniolă a confiscat cea mai mare cantitate de marijuana din toate timpurile

Poliţia spaniolă a confiscat cea mai mare cantitate de...

Autor: Laura Buciu

05.11.2022, 15:59 62

Poliţia spaniolă a declarat sâmbătă că a confiscat 32 de tone de marijuana ambalată, cu o valoare de piaţă de cel puţin 64 de milioane de euro, despre care a spus că este cea mai mare cantitate găsită vreodată în Spania sau la nivel internaţional, potrivit Reuters.

Poliţia a efectuat o serie de raiduri la ferme şi fabrici de producţie din Spania în cadrul unei operaţiuni denumite „Gardens”. Ei au arestat nouă bărbaţi şi 11 femei, cu vârste cuprinse între 20 şi 59 de ani.

„Garda Civilă a confiscat cea mai mare cantitate de marijuana ambalată găsită până în prezent”, a transmis Garda Civilă din Spania într-o declaraţie.

„Era echivalentul a aproximativ 1,1 milioane de plante”.

Poliţia a declarat că banda a uscat plantele de marijuana, le-a ambalat şi le-a trimis în părţi din Spania, Elveţia, Olanda, Germania şi Belgia.

Banda a fost reţinută luna trecută în Toledo, Ciudad Real, Valencia şi Asturias, dar detaliile operaţiunii au fost făcute publice abia sâmbătă.

În iunie, Agenţia Fiscală spaniolă a declarat, cu referire la o altă operaţiune de trafic de droguri, că valoarea canabisului era „între 2.300 de euro şi 2.500 de euro pe kilogram”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO