Business Internaţional

Polonia îi va despăgubi pe antreprenorii afectaţi de starea de urgenţă declarată în zona de graniţa cu Belarus

Polonia îi va despăgubi pe antreprenorii afectaţi de...

Autor: Bogdan Cojocaru

08.09.2021, 00:00 36

Guvernul polonez va oferi compensaţii antreprenorilor afectaţi de starea de urgenţă declarată în zonele din apropierea frontierei Poloniei cu Belarus, a declarat un purtător de cuvânt al executivului, citat de The First News. Acesta a asigurat că guvernul va „direcţiona resurse financiare“ către aceste zone. Săptămâna trecută, preşedintele ţării, Andrzej Duda, a declarat o stare de urgenţă de 30 de zile în regiunile care se învecinează cu Belarus, o măsură menită să oprească fluxul de migranţi care trec din ţara vecină în Polonia. 

În starea de urgenţă, nerezidenţilor li se interzice accesul în zonele acoperite de aceasta, afectând sectoare precum turismul. Valoarea compensaţiei plătite se va baza pe ceea ce au câştigat antreprenorii în perioada corespunzătoare din anii precedenţi. Polonia a acuzat guvernul lui Alexander Lukaşenko, preşedintele Belarus, că îi împinge pe migranţii din Orientul Mijlociu peste graniţă ca  răspuns la sancţiunile pe care Bruxelles-ul le-a impus Minskului. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO