Business Internaţional

Popularitatea de care se bucura revelaţia Franţei, Emmanuel Macron, a scăzut drastic în ultima lună

Popularitatea de care se bucura revelaţia Franţei,...

Autor: Marian Avram

23.07.2017, 06:30 3498

Datele sondajului publicat duminică arată faptul că rata de popularitate a preşedintelui Macron se situează în jurul cotei de 54%, înregistrându-se o scădere de 10% faţă de aceeaşi perioadă din luna trecută.

Cu toate că Macron a început în forţă, partidul său câştigând o majoritate confortabilă în Parlament şi făcând o impresie bună pe scena internaţională, primele trei luni de mandat nu au fost fără probleme.

Macron s-a confruntat cu critici venite din partea opoziţiei şi a unei părţi din presa franceză după ce preşedintele francez a anunţat un şir de reduceri bugetare care s-au încheiat cu demisia unui comandant francez foarte apreciat. În plus, şi decizia liderului francez de a înăspri legile privind securitatea naţională a stârnit ample controverse.

Un alt aspect care a contribuit la reducerea popularităţii lui Macron este legat, paradoxal de câştigarea majorităţii parlamentare. O parte a presei, opoziţia şi o parte dintre cetăţenii francezi şi-au exprimat deja îngrijorările legate de o concentrare excesivă a puterii în mâinile preşedintelui.

Potrivit sondajului realizat la comanda ziarului francez Dimanche, 54% dintre francezi sunt satisfăcuţi de activitatea preşedintelui, iar 56% s-au declarat mulţumiţi de primul-ministru, Edouard Philippe.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.947 de persoane, în perioada 17-22 iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO