Business Internaţional

Porsche şi-a majorat participaţia la dezvoltatorul croat de maşini electrice Rimac Automobili

Porsche şi-a majorat participaţia la dezvoltatorul...

Autor: Bogdan Cojocaru

10.09.2019, 00:00 113

Producătorul german de maşini de lux Porsche şi-a majorat participaţia la dezvoltatorul şi fabricantul de hypercar-uri electrice Rimac Automobili din Croaţia de la 10% la 15,5%, scrie SeeNews.

„A devenit rapid clar pentru noi că Porsche şi Rimac pot învăţa multe unul de la celălalt“, a afirmat Lutz Meschke, vicepreşedintele şi directorul financiar al Porsche. „Am fost convinşi de compania croată, astfel că ne-am majorat participaţia şi ne extindem colaborarea în domeniul tehnologiei bateriilor electrice.“ Investiţia adiţională a nemţilor are în vedere întărirea unui parteneriat ce durează de un an în care Rimac contribuie cu experienţa sa în ceea ce priveşte electrificarea vehiculelor, inclusiv motoare, baterii şi componente folosite pe maşinile autonome.

Valoarea investiţiei nu este cunoscută. Cu banii de la Porsche, croaţii îşi vor majora producţia de componente, îşi vor accelera dezvoltarea şi extinde colaborarea cu furnizorii. Rimac lucrează în prezent la faza finală de dezvoltare a noului său hypercar Rimac C_Two, la care cea mai mare parte din componentele majore sunt proiectate şi produse de firmă. Primele livrări sunt programate pentru 2020. Acţionariatul Rimac mai include Camel Group din China, cu o participaţie de 14%, Hyundai Motor cu 11% din acţiuni şi Kia cu 2,7%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO