Business Internaţional

Portretul unei femei de succes: Doarme patru ore pe noapte şi nu şi-a luat vacanţă în ultimii 20 de ani

Portretul unei femei de succes: Doarme patru ore pe...

Autor: Andreea Anghel

16.02.2013, 00:26 25608

Dolly Lenz în cifre: A vândut proprietăţi imobiliare în valoare de peste 8,5 miliarde de dolari (6,35 miliarde euro) de-a lungul carierei de agent imobiliar, mai mult decât oricare alt broker din Statele Unite. A câştigat opt milioane de dolari ( 5,97 milioane euro) pe an numai din comisioanele declarate. Câteodată poartă cu ea trei telefoane, câteodată zece. Doarme în medie patru ore pe noapte, nu şi-a luat mai luat o vacanţă de peste 20 de ani şi aleargă aproximativ 6 km pe zi, scrie CNBC.

Lenz este director adjunct de-o viaţă la compania imobiliară americană Prudential Douglas Elliman. Printre clienţii pe care i-a avut se numără cele mai mari nume din show-business, precum Mariah Carey, Barbra Streisansd, Billy Joel sau Sean Coombs, dar şi directori financiari şi personaje din toată lumea cu buzunarele foarte pline cu bani.

Lenz se descrie ca fiind o femeie fericită când munceşte, iar în ceea ce priveşte vacanţa ea spune că "mi-ar plăcea să mergă în Shanghai, Beijing, Hong Kong, Singapore, dar cu munca. Nu-mi place conceptul de vacanţă, vreau să fiu ocupată tot timpul şi mereu am o teamă ciudată că voi ajunge la un moment dat să uit cum să muncesc dacă nu voi mai munci un timp, aşa că prefer să muncesc continuu pentru a nu uita", spune Dolly.

Succesul în imobiliare vine în momentul în care ştii să-ţi asculţi clienţii, ştii când să negociezi dur şi când să aduci în joc mici artificii de negociere. În această afacere, o poză face totul. Ea poate face diferenţa între vânzări 30 de milioane de dolari ( 22,39 mil. euro) sau de 50 de milioane de dolari (37,33 mil.euro), o poză a locuinţei dată cumpărătorului vinde proprietatea. Deci poza este totul", a mărturisit Lenz.

Câteodată, nici ea, prin tacticile agresive pentru care a primit porecla "Fălci"( Jaws) nu a reuşit să ducă toate negocierile la capăt. "Una dintre cele mai grele zile a fost cea în care am fost cu Mariah Carey la discuţiile cu negociatorii Barbrei Streisand, al cărei apartament urma să-l cumpere Mariah. Am sfătuit-o să se îmbrace foarte sobru, ca şi cum s-ar duce la o înmormântare. Când s-a dat jos din limuzină era îmbrăcată într-o fustă mini şi un top negru. Am întrebat-o dacă asta este îmbrăcămintea pentru înmormântare şi mi-a spus că aşa se îmbracă ea la funeralii.

Discuţiile nu au mers conform planului. Negociatorii au întrebat-o despre rapperul american cunoscut cu numele de B.I.G., cu care colabora la proiecte muzicale. Înainte de a deveni artist, acesta a fost traficant de droguri. "Te va vizita des?", au întrebat negociatorii. "Ei bine, va fi cam dificil având în vedere că este mort", le-a răspuns artista. Răspunsul ei a fost considerat obraznic şi inoportun, fapt pentru care nu i-a fost vândut apartamentul.

Dolly a spus că trece cu uşurinţă peste dezamăgiri. "Ceea ce încerc mereu să-mi spun mie însămi de fiecare dată când am o zi grea este că oricât de grea ar părea, nu poate fi atât de rea. Îmi spun, uite, am avut de două ori cancer şi m-am vindecat de două ori, am trecut prin chinurile chimioterapiei, am trecut prin cele mai urâte lucruri pe care ţi le poţi imagina, deci ce poate fi mai rău de atât?", le-a spus brokerul jurnaliştilor.

Când nu lucrează sau nu aleargă, lucru foarte rar întâlnit, Dolly îşi petrece timpul cu soţul şi cei doi copii. "M-aş descrie ca fiind o persoană cu o viaţă echilibrată, însă copiii mei nu spun acelaşi lucru. Ei se află într-o competiţie permanentă cu telefoanele mele. De fiecare dată când îmi sună telefonul ei simt o ameninţare. Vor ca toată atenţia mea să fie îndreptată către ei. Este foarte drăguţ".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO