Business Internaţional

Povestea celui mai de succes start-up din Asia, condus de o tânără în vârstă de 28 de ani

Povestea celui mai de succes start-up din Asia, condus de...

Autor: Iulian Tenchiu

03.03.2019, 15:20 285

Cel mai bine cotat start-up din Asia, în valoare de 970 de milioane de dolari a fost organizat de doi tineri cu vârste cuprinse între 23 şi 24 de ani. Aceştia şi-au abandonat joburile şi au pus bazele unei afaceri investind la început în ea 30.000 de dolari, pentru a atrage ulterior investiţii de 226 de milioane de dolari, relatează Bloomberg.

Zilingo Pte este numele start-upului  care a cucerit Asia în doar 3 ani, acesta s-a născut în decembrie 2014 atunci când Ankiti Bose şi Dhruv Kapoor au descoperit că au competenţe complementare şi obiective similare. În martie 2015 Drhuv, pe atunci un inginer de software pentru jocurile celor de la Kiwi, demisionează şi începe să colaboreze cu Bose, care era analist în cadrul firmei Sequoia India.

Afacerea celor doi se prezintă sub forma unei platforme online de  pe care micii comercianţi din Asia de Sud-Est îşi pot vinde produsele şi se pot dezvolta. Creatorii acesteia au investit în platformă 30.000 de dolari şi au reuşit să atragă investiţii importante în valoare de 226 de milioane de dolari din partea unor companii cunoscute. Susţinătorii platformei Zilingo au fost Tamsek Holdings, companie de investiţii din Asia şi societatea americană cu capital de risc Sequoia Capital.

Pe scurt, Zilingo este o platformă ce asigură o  piaţă online de produse vestimentare în cadrul căreia comercianţii îşi pot promova şi vinde marfa. Cei ce cunosc situaţia businessului au preferat să rămână anonimi şi au declarat că platforma a fost cotată cel mai recent la valoarea de 970 de milioane de dolari. Ankita Bose are 27 de ani, iar modul în care proiectul ei s-a dezvoltat o transformă în cel mai tânăr director executiv aflat la conducerea unei afaceri de o asemenea amploare din Asia.

Femeile care se remarcă în domeniul start-up-urilor la nivel global rămân o raritate. Dintre cele 239 de companii cu capital de risc din întreaga lume în valoare de cel puţin 1 mld. dolari, doar 23 dintre acestea au fost fondate de o femeie, mai notează Bloomberg.

 „Am fost un o adunătură de oameni de 20 de ani, cu nimic altceva decât un vis şi am decis să-l urmărim.” a spus Bose.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO