Business Internaţional

Povestea companiei de fashion veche de 60 de ani care îi îmbracă pe unii dintre cei mai importanţi oameni ai planetei. Galerie FOTO

Cum arată fabrica

Cum arată fabrica

Autor: Ştefan Stan

26.07.2014, 11:30 1139

Martin Greenfield Clothiers, o fabrică de îmbăcăminte din Brooklyn, este de decenii alegerea preferată când vine vorba de vestimentaţie a unora dintre cei mai importanţi oameni ai planetei, scrie Business Insider.

Fabrica din New York produce manual costume bărbăteşti de peste 60 de ani, o realizare impresionantă având în vedere că mai puţin de 3% dintre hainele vândute în SUA sunt şi produse local. Majoritatea companiilor de vestimentaţie americane îşi externalizează linia de producţie în locuri unde mâna de lucru este mai ieftină, şi unde procesul de producţie este mai rapid şi industrializat.

Martin Greenfield, creatorul original al brandului, a ajuns la GGG Clothes în 1947 din Cehoslovacia. Acolo şi-a luat prima slujbă, mutând proiectele vestimentare neterminate dintr-o parte în alta. Greenfield a avansat în funcţie, ajungând de la supraveghetor la vice-preşedinte, iar într-un final a cumpărat fabrica, rebranduind-o în 1977.

Greenfield continua tradiţia de a produce costume manual, în ”fabrica” de patru etaje din Brooklyn. Printre clienţii celebri de pe lista sa se numără şi Barak Obama, Bill Clinton, Michael Bloomberg şi Leonardo DiCaprio.

”Îmi văd costumele purtate peste tot în lume. Ador să văd rezultatul muncii mele”, a spus Greenfield.

New York a fost odată epicentrul liniilor de vestimentaţie, cu peste 3.000 de fabrici. În anii ’70, forţa de muncă ieftină şi rapidă din afara Statelor Unite a determinat majoritatea producătorilor să renunţe la eticheta ”Fabricată în SUA”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO