Business Internaţional

Povestea incredibilă a managerului luat ostatic de cei doi terorişti responsabili de masacrul de la Charlie Hebdo: ”Le-am dat cafea, am discutat o oră şi i-am pansat unuia o rană”

Povestea incredibilă a managerului luat ostatic de cei...
11.01.2015, 14:02 21218

Michel Catalano, managerul companiei franceze unde mai multe persoane au fost luate ostatice vineri dimineaţă, a declarat că a trăit o experienţă suprarealistă după ce a petrecut o oră cu fraţii Kouachi, cei doi terorişti responsabili pentru atacul de la Charlie Hebdo, scrie LeFigaro.

Vineri dimineaţă, puţin înainte de ora 8, managerul a auzit soneria la sediul firmei. El a declarat că nu era îngrijorat, pentru că aştepta un furnizor. În timp ce cobora spre poartă, a auzit discuţii între doi bărbaţi care intraseră în clădire. Cei doi erau înarmaţi cu mitraliere Kalashnikov şi un lansator de rachete. În loc să fugă sau să se ascundă, Catalano a ieşit să îi întâmpine pe cei doi.

”Am avut parte de un timp incredibil. Le-am oferit cafea şi am discutat. Cei doi bărbaţi erau determinaţi, dar nu violenţi. Nu au fost agresivi nicio clipă”, a insistat Catalano.

Managerul a declarat că teroriştii l-au sfătuit să sune la poliţie şi să le spună că este împreună cu ei.

”Între timp a ajuns şi furnizorul în clădire. I-am rugat să îl lase să plece şi au acceptat fără probleme. Când a ajuns poliţia, fraţii au hotărât să nu tragă. Totuşi, s-a tras asupra lor. Fratele mai mare, Said, a fost rănit la gât de un glonţ. Eu l-am ajutat şi i-am pansat rana”, a declarat Catalano.

Managerul a insistat că cei doi nu l-au considerat un ostatic şi că i-au spus de la început că îi vor da drumul. După ce a întrebat de trei ori dacă poate pleca, Catalano a primit permisiunea din partea fratelui mai tânăr, care l-ar fi sfătuit să iasă cu grijă, pentru a nu fi luat în vizor de poliţie.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO