Business Internaţional

Povestea miliardarului ciudat. El voia sa îşi ducă pe marte companie, să fie primul triliardar al lumii şi chiar preşedintele întregii planete

Povestea miliardarului ciudat. El voia sa îşi ducă pe...

Autor: Andra Stroe

23.04.2022, 13:41 10788

Nu a reuşit să îşi extindă compania pe Marte, cum a visat, şi nici să ajungă „preşedinte al lumii”. Ce a reuşit însă Adam Neumann a fost să construiască un business cu venituri de peste 2,5 miliarde de dolari şi mii de angajaţi: WeWork.

De loc din Tel Aviv, Israel, Neumann s-a mutat în Statele Unite la şapte ani, după divorţul părinţilor săi. S-a întors la patru ani distanţă în ţara natală, unde s-a înscris, după terminarea liceului, la Academia Navală. A fost ofiţer în marina israeliană timp de cinci ani, la finalul cărora a fost disponibilizat cu rangul de căpitan. Înapoi în Statele Unite, a urmat o şcoală de business din cadrul unui colegiu newyorkez. S-a lansat în afaceri cu o companie cu haine pentru copii, Krawlers.

Pe viitorul partener de business, Miguel McKelvey, alături de care avea să se lanseze în imobiliare, l-a cunoscut printr-o cunoştinţă comună, în 2008. Iniţial, cei doi au deschis GreenDesk, un spaţiu de coworking ecofriendly. După doi ani au pus bazele afacerii cu spaţii de coworking WeWork, cu o investiţie iniţială de 15 milioane de dolari. 

Din cauza comportamentului excentric şi fiindcă se implicase într-o serie de scandaluri, în 2019 i s-a cerut să renunţe la postul de CEO al companiei pe care o înfiinţase, cu puţin înainte de oferta publică iniţială. Pe 24 septembrie 2019 antreprenorul s-a retras din business, predându-le ştafeta lui Artie Minson şi Sebastian Gunningham.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO