Business Internaţional

Business Magazin. Cine este Nigel Austin care pornind de la o afacere cu jachete personalizate a ajuns să facă Cotton On, un business global de magazine de haine

Business Magazin. Cine este Nigel Austin care pornind de...

Autor: Andra Stroe

16.07.2023, 17:01 434

La vârsta de 8 ani, când alţi copii nu aveau altă grijă în afara jucăriilor, Nigel Austin îşi setase deja o traiectorie clară pentru viitoarea carieră: retailul. În liceu a pornit o mică afacere cu jachete personalizate, iar de acolo a dezvoltat businessul pas cu pas, până l-a transformat într-un brand de renume internaţional.

Născut pe 24 septembrie 1970, Nigel Austin a crescut în Geelong, Victoria, unde tatăl său conducea o afacere de import şi distribuţie de îmbrăcăminte numită Austin Group, listată la bursă, unde Austin şi-a început iniţial cariera şi a învăţat despre industria modei în timpul vacanţelor şcolare. Încă de la vârsta de 8 ani, el ştia că vrea să lucreze şi să îşi construiască, ulterior, o carieră în retail.

În 1988, Nigel Austin a început să vândă, la Beckley Markets din Geelong, jachete din denim spălate cu acid din portbagajul maşinii sale Ford Bronco. În prima zi, reuşise deja să vândă o jachetă cu 30 de dolari. Săptămâna următoare a reuşit să negocieze cu tatăl său, care îi furniza produsul brut, şi a obţinut un preţ mai mic după ce i-a arătat că a vândut 20 de jachete, punând bazele unui mic business promiţător.

S-a înscris ulterior la universitate pentru a studia afaceri, dar a renunţat după un an pentru a se concentra pe businessul său în creştere. Nu i-a spus tatălui său că renunţase la facultate timp de un an întreg, moment la care a putut dovedi că afacerea lui înflorise. În 1991, antreprenorul a deschis primul său magazin într-un spaţiu modest din Geelong, în spatele unei măcelării.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO