Business Internaţional

Povestea unui fost broker de pe Wall Street: 10 milioane de dolari “aruncate” pe droguri, prostituţie şi investiţii proaste

Povestea unui fost broker de pe Wall Street: 10 milioane...

Autor: Cătălina Butan

22.02.2014, 19:03 1852

Turney Duff, s-a mutat în 1994, la 24 de ani, în New York, în căutarea unui loc de muncă în presă. Pentru că nu găsea niciun post disponibil, Duff i-a cerut ajutorul unui unchi care lucra în domeniul finanţelor, şi aşa a ajuns la un interviu la banca americană Lehman Brothers.

“Nu aveam nicio idee despre Wall Street. Era ceva legat de măreţia ringului de tranzacţionare de care am fost atras imediat”, a spus Turney Duff într-un interviu pentru The Telegraph.

Nu a obţinut job-ul la Lehman Brothers, însă în schimb a început munca ca asistent de vânzări la banca americană Morgan Stanley. Câţiva ani mai târziu, Duff a renunţat la vânzări şi s-a îndreptat în partea opusă, spre achiziţii, investind şi administrând banii altor oameni, în cadrul fondului de investiţii Galleon Group.

“Aveam comisione uriaşe de la investitori privaţi, iar toţi brokerii de pe Wall Street se băteau pentru acestea, toţi râvneau la poziţia mea şi făceau tot ce puteau să o obţină. Aveam acces la fiecare restaurant, club sau eveniment sportiv Câştigam două milioane de dolari pe an. Cea mai aşteptată petrecere era călătoria la Super Bowl, care includea, de regulă, un avion privat. Una dintre cele mai reuşite petreceri a fost în 2002, în Ohio. Eram 40 de bărbaţi şi acelaşi număr de femei. Mai târziu am aflat că erau escorte”, îşi aminteşte Duff.

Primul contact cu drogurile pentru Duff a fost la petrecerea din Ohio. “Am fost la baie şi m-am prefăcut că am consumat cocaină. Mă gândeam la jucătorul de baseball Len Bias care a murit după ce a consumat prima oară cocaină, şi asa asociam cocaina cu moartea. Câteva luni mai târziu însă am renunţat la acest principiu”, mai spune el.

În 2006, Duff cheltuia în jur de 700 de dolari pe săptămână pe cocaină. “Era o vreme în care consumam trei zile la rând alcool şi droguri. Îmi luasem liber atât de multe zile încât cu siguranţă mă dadeau afară dacă mai lipseam o zi în plus, însă nu mă puteam prezenta în starea respectivă. Mergeam pe străzile din jurul blocului ore în şir, întrebându-mă ce să fac. Într-un final m-am hotărât să merg la birou, eram transpirat, abia puteam vorbi şi le-am spus colegilor că am fost atacat”, rememorează Duff.

72 ore mai târziu, Duff şi-a dat demisia şi s-a hotărât să meargă la dezintoxicare. “Am fost curat un an, după care m-am reapucat şi am ajuns din nou la dezintoxicare”. Mai târziu, Duff a primit o propunere de a merge la un interviu de angajare pe Wall Street, însă a refuzat. “Nu mi s-a părut corect”.

Astăzi, Turney Duff, în vârstă de 42 de ani, este scriitor şi autor al cărţii autobiografice “The Buy Side”.

“Când am scris cartea The Buy Side am vrut să fiu sigur că nu conţine clişee, pe care le auzi zilnic despre brokerii de pe Wall Street. Nu mi-a mai rămas nimic din cele 10 milioane de dolari câştigate acolo. Am făcut investiţii proaste”, a mai spus Duff pentru The Telegraph.

Turney Duff, care locuieşte în New York şi are o fetiţă de opt ani, va lansa în curând un roman thriller.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO