Business Internaţional

Prăbuşire dureroasă: Una dintre cele mai mari companii germane care activează în România este părăsită de investitori

Prăbuşire dureroasă: Una dintre cele mai mari companii...

Autor: Alex Ciutacu

24.11.2019, 08:41 2860

Producătorul de componente auto Leoni, una dintre cele mai vechi companii germane, întâmpină probleme pe fondul încetinirii creşterii economice din Germania şi din Europa, iar creditorii încep să îşi scoată banii din companie, potrivit Bloomberg.

În România, producătorul de cabluri pentru industria auto Leoni Wiring Systems Ro din Bistriţa, parte a grupului Leoni, anunţa la finalul lunii octombrie că recrutează încă 110 oameni. Cu peste 17.000 de angajaţi la nivel local, Leoni este unul dintre cei mai mari angajatori din România, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

Creditorii Leoni AG au început să îşi reducă expunerea în companie, semnalând astfel neliniştea în creştere a investitorilor în ceea ce priveşte starea economiei.

Acţiunile Leoni AG se tranzacţionau miercuri la ora 14.30 la o valoare de 12 euro per acţiune, în scădere cu 5,3%, la o capitalizare bursieră de peste 392 milioane euro.

Mai mulţi investitori, care deţin datoria companiei activând drept creditori, s-au retras din business, potrivit surselor citate.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO