Business Internaţional

Prăbuşirea Archegos răsună dincolo de primul trimestru: Credit Suisse vinde acţiuni asociate cu fondul de investiţii în valoare de 2 mld. dolari

Acţiunile Credit Suisse au scăzut cu aproximativ 18% în ultima lună

Acţiunile Credit Suisse au scăzut cu aproximativ 18% în ultima lună

Autor: Eduard Ivanovici

14.04.2021, 14:04 176

Credit Suisse a renunţat la acţiuni asociate cu Archegos Capital Management în valoare de peste două miliarde de dolari, în condiţiile în care banca a anunţat săptămâna trecută pierderi de 4,7 miliarde de dolari din cauza expunerii la fondul condus de Bill Hwang, transmite Bloomberg.

Mişcarea vine în urma unei serii de tranzacţii similare care au şters deja 194 de miliarde din valoarea de piaţă a unor companii precum Discovery, Farfetch şi ViacomCBS

Acţiunile Credit Suisse au continuat să scadă în ultima săptămână, ceea se subliniază faptul că prăbuşirea Archegos merge dincolo de T1/2021, rezultând în cele mai mari pierderi din ultimul deceniu pentru creditorul din Zurich. De la începutul anului până acum, preţul unei acţiuni Credit Suisse a înregistrat un minus de circa 15%.

Firma lui Bill Hwang a devenit luna trecută centrul unuia dintre cele mai mari default-uri pe tranzacţii în marjă din toate timpurile şi a reprezentat unul dintre cele mai spectaculoase eşecuri privind gestionarea riscurilor din ultimii ani.

Declinul suferit de Archegos va rezulta în pierderi de 10 miliarde de dolari pentru băncile asociate cu fondul de investiţii, conform analiştilor din cadrul JPMorgan Chase, cea mai mare bancă din Statele Unite.

Acţiunile băncii japoneze Nomura au scăzut cu peste 15% în ultima lună, în timp ce Credit Suisse a raportat un minus de circa 18%.

Acum, gigantul elveţian intenţionează să efectueze o revizie generală a diviziei dedicate fondurilor de hedging, anunţând deja un set de planuri prin care va reduce dividendele, urmând să suspende răscumpărarea acţiunilor şi să elimine din bonusurile executivilor de top.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO