Business Internaţional

Prăbuşirea pieţei crypto continuă: Bitcoin a ajuns la 18.638 dolari, Ethereum la 967 dolari. Egold a scăzut la 45 de dolari

Prăbuşirea pieţei crypto continuă:  Bitcoin a ajuns...

Autor: Alexandru Nanu

19.06.2022, 12:04 12829

Piaţa crypto este în cădere liberă, Bitcoin a ajuns la 18.638 dolari, Ethereum la 967 dolari. Egold a scăzut la 45 de dolari, la ora 12:00 a României.

Cea mai mare criptomonedă din lume a scăzut cu peste 2% în ultimele 24 de ore, în timp ce Ethereum s-a prăbuşit cu peste 2,5% în aceeaşi perioadă, potrivit datelor Coimarketcap.

În ultimele 5 zile, Bitcoin a pierdut peste 32%, în timp ce Ethereum s-a prăbuşit cu peste 34%.

Începutul căderii libere s-a produs la începutul acestei săptămâni , deoarece platforme de tranzacţionare precum Celsius şi Binance au oprit retragerile, iar unele companii au redus locurile de muncă.

Celsius a declarat că retragerile, operaţiunile de swap şi transferurile între conturi vor fi oprite din cauza "condiţiilor extreme de pe piaţă" şi că această măsură a fost menită să "stabilizeze lichiditatea şi operaţiunile".

"Luăm această măsură astăzi pentru a pune Celsius într-o poziţie mai bună pentru a-şi onora, în timp, obligaţiile de retragere", a declarat compania într-un memoriu.

Între timp, Binance, cea mai mare bursă de criptomonede din lume, a întrerupt retragerile de bitcoin timp de peste trei ore "din cauza unei tranzacţii blocate care a provocat o întârziere".

Capitalizarea pieţei pentru criptomonede a scăzut luni sub 1.000 de miliarde de dolari pentru prima dată din februarie 2021, potrivit datelor CoinMarketCap. Aproximativ 200 de miliarde de dolari au fost şterse de pe piaţă în ultimele zile.

În timp ce împrumuturile crypto au devenit o afacere din ce în ce mai mare, sectorul a intrat sub control de reglementare, în special în SUA.

Pieţele crypto au fost sub presiune în ultimele luni, scăzând alături de alte aşa-numite active de risc, pe măsură ce ratele dobânzilor au crescut în întreaga lume. D

De asemenea, scăderile de preţ au fost cauzate şi au contribuit la prăbuşirea unor proiecte crypto . Cea mai notabilă a fost căderea stablecoin-ului TerraUSD, care luna trecută a rupt legătura cu dolarul şi şi-a prăbuşit valoarea, zguduind industria crypto.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO