Business Internaţional

Pregătiţi-vă pentru vremuri tulburi: UBS, una dintre cele mai puternice bănci europene, spune că a venit momentul să cumpăraţi aur

Pregătiţi-vă pentru vremuri tulburi: UBS, una dintre...

Autor: Eduard Ivanovici

29.09.2020, 14:09 9574

Investitorii ar trebui să îşi transforme banii în aur, de vreme ce reprezintă „o acoperire foarte bună” în momente cu risc ridicat precum alegerile prezidenţiale din Statele Unite, spune UBS, cea mai mare bancă din Elveţia, potrivit CNBC.

„Optăm pentru aur deoarece are şanse să atingă 2.000 de dolari per uncie (28 grame) până la finalul anului”, spune Kelvin Tay, directorul regional de investiţii din cadrul companiei.

„În cazul în care incertitudinile generate de alegerile din Statele Unite şi pandemia de COVID-19 continuă să crească, aurul este o acoperire foarte, foarte bună. Iar ultimele scăderi pe care le-a înregistrat reprezintă o oportunitate pentru investitorii care doresc să îşi redirecţioneze activele.”

Preţul aurului a atins un nou record anul acesta şi a depăşit 2.000 de dolari per uncie pentru prima dată în istorie, însă preţul s-a stabilizat în ultimul timp şi a ajuns la 1.880 de dolari per uncie.

Săptămâna trecută, Indicele Bloomberg Galaxy Crypto a raportat o creştere de circa 66% în 2020, depăşind avansul de peste 20% al aurului, cât şi câştigurile generate de acţiuni, obligaţiuni şi materii prime.

Astfel, criptomonedele au devenit cel mai performant activ din acest an, potrivit Bloomberg. Un factor cheie din spatele avansului monedelor digitale este creşterea puternică a Ethereum, care reprezintă peste o treime din indicator.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO