Business Internaţional

Premieră în industrie: Facebook îţi oferă recompense de până la 40.000 de dolari dacă descoperi următorul Cambridge Analytica. Cum câştigaţi aceşti bani

Premieră în industrie: Facebook îţi oferă recompense...

Autor: Alex Ciutacu

10.04.2018, 19:16 411
Compania Facebook oferă recompense de până la 40.000 de dolari celor care descoperă scurgeri masive de date, potrivit CNBC.

Compania a anunţat un program de recompense astăzi, prin intermediul căruia oferă bani utilizatorilor care descoperă breşe de securitate sau scurgeri de date. Recompensele încep de la 500 de dolari şi pot ajunge până la 40.000 de dolari în cadrul descoperirilor de importanţă majoră. Programul împotriva utilizării abuzive a datelor este primul de acest fel din industrie.

„Ne va ajuta să descoperim cazurile de abuz care nu sunt legate de vulnerabilitatea securităţii. Acest proiect va acoperi ambele emisfere şi ne va ajuta să identificăm mai multe cazuri precum Cambridge Analytica pentru a afla primii despre aceste probleme şi pentru a le rezolva cât mai repede”, a transmis CSO-ul companiei, Alex Stamos.

Cazurile care sunt aduse în atenţia companiei şi înregistrate cu dovezi vor fi verificate de echipa pentru abuzuri şi erori. Compania va investiga rapoartele şi va decide dacă acţionează sau nu în urma lor. Posibilele scenarii includ închiderea aplicaţie sau măsuri juridice faţă de cei care au provocat scurgerea de date.

Momentan, echipa de recompense a companiei cuprinde 10 persoane, dar Facebook plănuieşte să mai implice şi alte echipe în proiect, care se vor ocupa cu investigaţiile.

Pentru a fi eligibil, cazul prezentat trebuie să implice cel puţin 10.000 de utilizatori, să demonstreze modul în care s-a realizat abuzul de date (nu doar colectarea acestora), iar situaţia trebuie să fie una de care compania nu este conştientă în momentul de faţă.

Facebook mai are în acest moment un program în desfăşurare, bazat pe descoperirea erorilor din cadrul aplicaţiei. Prin intermediul programului, Facebook plăteşte în total aproximativ 1 milion de dolari pe an.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO