Business Internaţional

Premierul britanic Theresa May şi cancelarul german Angela Merkel au căzut de acord cu necesitate unui Brexit "ordonat"

Premierul britanic Theresa May şi cancelarul german...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

09.04.2019, 17:31 759

Premierul britanic Theresa May şi cancelarul german Angela Merkel au fost de acord că "asigurarea unei ieşiri ordonate a Marii Britanii din Uniunea Europeană este importantă", relatează site-ul agenţiei Associated Press.

Theresa May şi Angela Merkel au discutat marţi la Berlin, în contextul în care premierul britanic încearcă să obţină susţinerea liderilor UE pentru o nouă amânare a procesului de Brexit.

Premierul britanic Theresa May i-a trimis, vineri, o scrisoare preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, prin care îi cere o amânare a retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană până pe 30 iunie.

Guvernul britanic nu a comunicat care este poziţie Angelei Merkel privind perioada de extindere.

Dacă liderii UE vor refuza miercuri să acorde o nouă amânare a procesului de Brexit, Marea Britanie riscă să iasă vineri din Blocul comunitar fără un acord.

În urma întrevederii cu Merkel, Theresa May va călători la Paris, unde se va întâlni cu preşedintele francez Emmanuel Macron.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO