Business Internaţional

Premierul francez Edouard Philippe a confirmat reţinerea presupusului autor al atacului din Paris

Premierul francez Edouard Philippe a confirmat reţinerea...

Autor: Andrei Ionascu

09.08.2017, 19:06 62

În cadrul unei intervenţii în Parlament, Philippe a precizat că bărbatul a fost reţinut pe o autostradă din nordul Franţei, în apropiere de localitatea Boulogne-sur-Mer. Suspectul conducea autovehiculul care a fost folosit în atacul din Paris, dar nu au fost oferite detalii suplimentare.

Premierul francez a mai spus că "în ciuda unei mari ameninţări împotriva Franţei", guvernul va respecta planul de a renunţa la starea de urgenţă în ţară, care datează de 21 de luni.

Totodată, Edouard Philippe consideră că un nou proiect de lege care va impune măsuri permanente de combatere a terorismului este suficient pentru a înlocui starea de urgenţă. Proiectul este în dezbatere în Parlament, în condiţiile în care starea de urgenţă ar trebui să se încheie la 1 noiembrie.

Potrivit unor oficiali din cadrul poliţiei franceze, autorităţile desfăşoară percheziţii la o locuinţă din suburbia Sartrouville, la vest de Paris, după ce au primit informaţii că autorul atacului ar fi locuit acolo. Totodată, identitatea suspectului este verificată în prezent de către poliţişti.

Şase militari francezi au fost răniţi, iar doi se află în stare gravă, după ce au fost loviţi de un vehicul în suburbia pariziană Levallois-Perret. Militarii fac parte dintr-o brigadă a operaţiunii Sentinelle, desfăşurată pentru a asigura securitatea în Franţa după atacurile teroriste din ianuarie 2015.

Prefectura Poliţiei departamentului Hauts-de-Seine a catalogat actul ca fiind unul voluntar, dar nu se ştie încă dacă acesta a fost de natură teroristă.

Potrivit unor informaţii prezentate de Le Parisien, bărbatul suspectat de comiterea atacului a fost rănit, după ce a fost împuşcat de către poliţişti. Au fost trase cinci focuri de armă, iar unul dintre gloanţe a lovit din greşeală şi un poliţist.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO