Business Internaţional

Premierul Islandei demisionează în urma rezultatelor alegerilor parlamentare

Premierul Islandei demisionează în urma rezultatelor...

Autor: Mediafax

31.10.2016, 09:49 215

Johannsson şi-a anunţat demisia pe un post de televizune naţională, după ce Partidul Progresului, de centru-dreapta, a obţinut mai puţin de jumate din numărul de mandate parlamentare, în urma alegerilor care au avut loc duminică.

”Demisia este în concordanţă cu Constituţia, aceasta trebuie înmânată şi voi rămâne în funcţie până când noul Guvern va fi format”, a declarat Johannsson.

Partidul Progresul a pierdut în favoarea Partidului Piraţilor, al cărui mesaj a câştigat popularitate în rândul votanţilor, în ultimele luni. Partidul Piraţilor a ieşit în cadrul alegerilor parlamentare din Islanda pe locul al doilea, pe primul loc fiind Partidul Indepedenţei, ce a format o coaliţie guvernamentală cu Partidul Progresul.

Partidul Independenţei a câştigat 21 de locuri în parlament, Partidul Piraţilor a obţinut 10, în vreme ce Partidul Progresiv va avea doar 8 locuri în Parlamentul islandez.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO