Business Internaţional

Premierul israelian Netanyahu: Atacurile cu rachete lansate de palestinieni fac inevitabil un nou război în Fâşia Gaza

Premierul israelian Netanyahu: Atacurile cu rachete...

Autor: Mircea Olteanu

13.09.2019, 07:07 8722

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat joi că atacurile continue cu rachete lansate din Fâşia Gaza fac inevitabil un nou conflict împotriva militanţilor din enclava palestiniană, informează publicaţia Stars and Stripes.

Liderul israelian, care candidează pentru un nou mandat de premier, a afirmat că există planuri avansate pentru o ofensivă în Fâşia Gaza şi va decide asupra momentului de lansare a ofensivei, având în vedere refuzul liderilor organizaţiei Hamas de a stopa atacurile de rachetă lansate de Fâşia Gaza.

Atacurile palestiniene recente nu au provocate decese, însă liderul israelian a fost criticat pentru că nu a reacţionat cu fermitate la atacurile cu rachetă în sudul Israelului.

"Probabil nu vom de ales, ci să lansăm o mare campanie, un război împotriva forţelor terorii din Fâşia Gaza", a afirmat Netanyahu.

Pe data de 17 septembrie sunt programate noi alegeri legislative în Israel, la doar şase luni după scrutinul precedent, în urma căruia Netanyahu nu a reuşit să formeze un guvern.

În cursul campaniei, Netanyahu a promis că dacă va fi reales va extinde suveranitatea israeliană asupra văii Iordanului şi regiunii aflate la nord de Marea Moartă, în coordonare cu Statele Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO