Business Internaţional

Premierul Italiei decretează stare de urgenţă şi doliu naţional după prăbuşirea autostrăzii

Premierul Italiei decretează stare de urgenţă şi...

Autor: Mihai Draghici

15.08.2018, 19:48 67

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a decretat stare de urgenţă la nivel regional şi doliu naţional în contextul anchetei privind prăbuşirea unui segment de autostradă la periferia oraşului Genova, informează site-ul cotidianului La Repubblica.

"Vom iniţia procedura pentru revocarea contractului de concesiune în sistemul de autostrăzi deţinut acum de compania Autostrade. Dincolo de verificările penale efectuate de magistraţi, noi nu putem aştepta termenii justiţiei. Guvernul va dispune noi contracte de concesiune şi va fi foarte riguros în analizarea clauzelor contractuale. Vom numi şi un comisar pentru reconstrucţie în Genova", a declarat miercuri seară premierul Giuseppe Conte.

Potrivit celui mai recent bilanţ comunicat de autorităţile italiene, 39 de persoane au murit după prăbuşirea unui segment suspendat al Autostrăzii A10, în apropierea oraşului Genova. Conform unor surse citate de postul RAI News 24 şi de publicaţia Il Fatto Quotidiano, bilanţul ar fi de 42 de morţi. Prăbuşirea viaductului a atras critici dure la adresa autorităţilor italiene şi a companiei care gestionează infrastructura de autostrăzi, Autostrade Italia.

"Am decis proclamarea unei zile de doliu naţional", a precizat Giuseppe Conte, afirmând că va fi decretată şi starea de urgenţă, care va permite alocarea rapidă a fondurilor pentru reconstrucţie în regiunea Liguria. În cadrul stării de urgenţă la nivel regional, Guvernul Italiei va aloca imediat cinci milioane de euro pentru activităţile de eliberare a zonei afectate şi pentru demararea reconstrucţiei, informează publicaţia Il Sole 24 Ore.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO