Business Internaţional

Premierul Marii Britanii dă asigurări: Vom ajuta Ucraina cât va fi necesar în conflictul militar cu Rusia

Premierul Marii Britanii dă asigurări: Vom ajuta...

Autor: Mihai Draghici

08.02.2023, 14:53 31

Marea Britanie va ajuta Ucraina până va obţine "victoria" în războiul izbucnit prin invazia rusă, a afirmat premierul Rishi Sunak, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, aflat în vizită la Londra într-un moment crucial pentru evoluţia conflictului.

"Sunt foarte bucuros că preşedintele Zelenski este astăzi în Marea Britanie. Este o dovadă a prieteniei de nezdruncinat între cele două ţări şi sunt mândru că extindem instruirea forţelor militare ucrainene la piloţi şi la membri ai forţelor navale, pentru a ne asigura că Ucraina are o armată capabilă să apere interesele ţării, acum şi în viitor", a declarat Rishi Sunak, citat de cotidianul The Evening Standard.

"Vom continua să susţinem Ucraina pentru a-i permite să obţină o victorie militară anul acesta", a susţinut Rishi Sunak.

Volodimir Zelenski se va adresa Parlamentului britanic şi va fi primit de regele Charles la Palatul Buckingham, conform cotidianului The Guardian.

Aceasta este prima vizită a preşedintelui ucrainean în Marea Britanie de la începutul invaziei militare ruse, în urmă cu aproape un an. Vizita intervine într-un moment crucial pentru Ucraina, în contextul riscurilor intensificării ofensivei militare ruse. Discuţiile probabil vizează noile tactici militare, în contextul în care Statele Unite, Marea Britanie şi Uniunea Europeană furnizează masiv armament Ucrainei.

Rusia acuză naţiunile occidentale de implicare directă în războiul din Ucraina, în contextul deciziei privind transferul de tancuri avansate. Statele Unite, Germania şi Franţa au semnalat în mai multe rânduri că, deşi furnizează armament Ucrainei pentru respingerea invaziei militare ruse, vor să evite riscurile izbucnirii unui război între NATO şi Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO