Business Internaţional

Premierul Norvegiei se alătură celui mai recent scandal de pe Facebook: Cenzura unei fotografii emblematice din Războiul din Vietnam

Premierul Norvegiei se alătură celui mai recent scandal...

Autor: Ştefan Stan

09.09.2016, 15:52 1794

Premierul norvegian Erna Solberg a fost cenzurat de Facebook după ce a postat o fotografie istorică emblematică din Războiul din Vietnam, scrie Bloomberg. După ce a fost scoasă imaginea, premierul a postat-o din nou, însă o versiune editată, alăturându-se unui protest anti-cenzură.

Imaginea publicată de Soldberg a fost cea mai recentă dintr-un şir mai mult de postări ale unei fotografii din 1972 a lui Nick Ut, câştigător de Pulitzer, care înfăţişează o fată vietnameză dezbrăcată, care alerga pe şosea după ce a fost rănită într-un atac cu napalm asupra satului ei.

Controversa a pornit după ce Facebook a eliminat fotografia de pe profilul scriitorului Tom Egeland, pentru că încălca regulile de nuditate. Ziarul norvegian Aftenposten s-a alăturat protestului şi a publicat imaginea pe pagina de Facebook, care de asemenea a fost cenzurată. Ziarul de asemenea a publicat vineri o scrisoare deschisă pentru Mark Zuckerberg, pentru a protesta la adresa acţiunilor Facebook.

”Apreciez munca Facebook şi a altor mijloace media de a opri promovarea violenţei şi conţinutului abuziv, dar Facebook greşeşte când cenzurează imagini precum aceasta. Ele contribuie la restricţionarea libertăţii de exprimare”, a spus premierul norvegian. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO