Business Internaţional

Premierul polonez spune că viitorul Poloniei ar putea fi în zona euro

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Daniela Stoican

02.09.2014, 00:00 312

Premierul polonez Donald Tusk a declarat că alegerea sa ca următorul preşedinte al Consiliului European ar putea fi un semnal puternic pentru polonezi că viitorul lor este în zona euro, scrie The Warsaw Voice.

„Ar putea fi un semnal puternic, inclusiv pentru polonezi, că viitorul Poloniei într-o Europă unită înseamnă şi un viitor pentru Polonia în zona euro. Dar aceasta va fi o decizie de luat de Varşovia, o decizie internă, nu una care să se ia aici la Bruxelles“, a spus Tusk la o conferinţă de presă.

Consiliul European este cea mai puternică instituţie europeană deoarece reuneşte toţi şefii de stat sau de guvern din Uniunea Europeană.Tusk a renunţat în trecut la planul de a aduce Polonia în zona euro până în 2011. Faptul că Polonia are propria monedă a permis ca zlotul să fie depreciat şi astfel ca exportatorii polonezi să rămână competitivi. Economia Poloniei nu a fost niciodată în recesiune de la căderea comunismului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO