Business Internaţional

Premierul rus, Dimitri Medvedev: Lista publicată de Trezoreria Statelor Unite nu afectează Rusia

Premierul rus, Dimitri Medvedev: Lista publicată de...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

30.01.2018, 16:26 93

Premierul rus, Dimitri Medvedev, a declarat, marţi, că Rusia nu este afectată de "Raportul Kremlin", o listă ce vizează aproape toţi membrii administraţiei prezidenţiale, informează site-ul agenţiei de ştiri Tass.

"Ce înseamnă lista asta? Aş spune că nimic. Tinde spre zero. Imaginaţi-vă opusul situaţiei, dacă am publica o listă care ar cuprinde întreaga Administraţie Trump, Camera Reprezentanţilor, Senatul, Curtea Supremă, Procuratura, ce s-ar întâmpla atunci în Statele Unite? Nimic. Acelaşi lucru este valabil şi în ţara noastră", a declarat acesta în urma unei discuţii avute cu omologul său belgian, Charles Michel.

Guvernul rus va răspunde adecvat posibilelor sancţiuni impuse împotriva Rusiei, a mai afirmat oficialul de la Moscova.

"Dacă ne referim la alte consecinţe, cu siguranţă, toate autorităţile din stat, şi aici mă refer la puterea executivă, legislativă şi, desigur, preşedinţia, vor trece cu vederea alte forme de implementare ale acestei hotărâri. Dacă acestea (sancţiunile - n. red.) vor fi implementate, va urma un răspuns. Ce răspuns? Unul adecvat situaţiei", a mai declarat Medvedev.

Premierul rus a afirmat că, în afară de oficialii vizaţi pe listă, "nu există alte persoane care să menţină un dialog cu Statele Unite".

Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite a publicat, marţi, o listă cu 210 oameni de afaceri şi înalţi oficiali ruşi care ar avea legături cu preşedinţia Rusiei. Persoanele care figurează pe listă - 114 politicieni şi 96 de oameni de afaceri - nu au fost sancţionate de SUA şi nu sunt supuse unor restricţii sau repercusiuni.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, tot marţi, că Moscova preferă să dezvolte relaţiile cu Washingtonul, în loc să ia măsuri împotriva "Raportului Kremlin".

Raportul conţine numele aproape tuturor membrilor administraţiei prezidenţiale din Rusia - până la purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov - precum şi şefii agenţiilor de stat ruse, primari, guvernatori şi parlamentari. Au fost incluşi şi liderii corporaţiilor de stat şi din sectorul privat, catalogaţi drept "oligarhi". Potrivit Departamentului de Trezorerie al SUA, fiecare dintre oamenii de afaceri menţionaţi are o avere estimată la cel puţin un miliard de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO