Business Internaţional

Premierul Rusiei Dmitri Medvedev: Rusia va oferi sprijin Cubei în domeniul energetic

Premierul Rusiei Dmitri Medvedev: Rusia va oferi sprijin...

Autor: Andrei Vacaru

06.10.2019, 00:50 141

„Cred că vom găsi modalităţi de a ajuta Cuba să importe petrol şi produse petroliere. Am căzut de acord că vom crea un plan privind domeniul energetic din Cuba, care va include surse convenţionale, inclusiv hidrocarburi. Şi probabil va include şi alte posibilităţi”, a spus Medvedev, potrivit agenţiei ruse de presă TASS.

El a subliniat şi necesitatea extinderii legăturilor economice cu Havana şi a adăugat că schimburile economice au crescut în ultima perioadă. Medvedev a spus că s-a înregistrat o creştere de 20-30% a comerţului dintre cele două state în ultimii ani. „Nu sunt valori foarte mari, desigur, dar vorbim deja de sute de milioane de dolari”, a mai spus acesta.

Premierul rus a menţionat şi nivelul tot mai mare al investiţiilor ruse în Cuba. „Am semnat un acord privind reabilitarea întregii reţele de drumuri din Cuba, care însumează aproape 1.000 de kilometri”, a mai spus Medvedev, care a adăugat că acest acord ar putea produce „zeci de mii de locuri de munca, atât în Rusia, cât şi în Cuba”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO