Business Internaţional

Premierul spaniol Mariano Rajoy cere acţiuni globale pentru combaterea terorismului

Premierul spaniol Mariano Rajoy cere acţiuni globale...

Autor: Mircea Olteanu

18.08.2017, 08:41 115

"Lupta împotriva terorismului este astăzi principala prioritatea a societăţilor libere şi deschise. Este o ameninţare globală şi răspunsul trebuie să fie global", a declarat premierul, care a descris atentatul de la Barcelona drept un "atac terorist sălbatic".

"Din nefericire, spaniolii cunosc durerea iraţională şi absurdă pe care terorismul o cauzează. Am primit lovituri ca aceasta anii trecuţi, dar de asemenea am văzut că teroriştii pot fi înfrânţi", a completat liderul de la Madrid.

Barcelona este cea mai recentă ţintă a terorismului pe teritoriul Europei, după atacuri similare cu vehicule în Franţa, Germania, Suedia şi Marea Britanie.

Un oficial catalan a confirmat că numărul răniţilor în urma atacului de la Barcelona depăşeşte o sută, iar 13 persoane şi-au pierdut viaţa.

Autorităţile au avertizat că mai multe persoane sunt în stare gravă, astfel că există riscul ca numărul morţilor să crească.

Printre victime se numără cetăţeni din cel puţin 24 de state, inclusiv Franţa, Germania, Ungaria, dar şi România.

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a anunţat că doi români au fost răniţi în atentatul produs joi seara la Barcelona.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO