• Leu / EUR4.9207
  • Leu / GBP5.7178
  • Leu / USD4.6726
Business Internaţional

Premierul ungar nu dă înapoi: Noi nu am vrut imigranţi, Germania a vrut. Nu am înţeles cum poate Germania, un exemplu de disciplină şi stat de drept, să celebreze intrarea ilegală în ţară, anarhia şi haosul

Premierul ungar nu dă înapoi: Noi nu am vrut imigranţi, Germania a vrut. Nu am înţeles cum poate Germania, un exemplu de disciplină şi stat de drept, să celebreze intrarea ilegală în ţară, anarhia şi haosul

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

08.01.2018, 15:07 1326

Premierul ungar Viktor Orban a declarat, luni, că Germania a primit mereu imigranţi, în timp ce Ungaria nu a vrut acest lucru, concentrându-se asupra protejării graniţei Schengen în cadrul Uniunii Europene, relatează agenţia MTI.

Într-un interviu pentru publicaţia germană Bild, Orban a spus că îi percepe pe refugiaţii musulmani care vor să ajungă în Uniunea Europeană drept "o forţă invadatoare musulmană", migranţi economici în căutarea unui trai mai bun.

"Aceşti oameni au traversat patru ţări în drumul lor către UE, ţări care nu sunt la fel de bogate precum Germania, dar sunt în siguranţă şi nu trebuie să mai fugă pentru a-şi salva viaţa. Cei care au ajuns la graniţele Ungariei în 2015 au pătruns ilegal în ţară ... nu a fost un val de refugiaţi, a fost o invazie. Nu am înţeles cum poate Germania, un exemplu de disciplină şi stat de drept, să celebreze intrarea ilegală în ţară, anarhia şi haosul", a spus premierul Ungariei.

Potrivit lui Viktor Orban, chestiunea migraţiei este o problemă a Uniunii Europene din punct de vedere politic şi a Germaniei din punctul de vedere sociologic. "Toţi imigranţii vizează Germania pentru că vor o viaţă germană", a subliniat Orban.

Şeful guvernului de la Budapesta a transmis că poporul ungar nu vrea să primească imigranţi, întrucât un număr mare de imigranţi musulmani va conduce la societăţi paralele.

"Din punctul meu de vedere, este imposibil ca guvernul să respingă voinţa poporului în privinţa acestui subiect fundamental. Este o chestiune de suveranitate şi identitate culturală. Trebuie să conservăm prerogativa de a decide cine poate locui pe teritoriul Ungariei. Multiculturalismul este o iluzie, societăţile musulmane şi creştine nu vor crea niciodată o legătură. Ungaria nu vrea acest lucru. Şi nu vrem să ne impună cineva acest lucru", a mai spus Orban în interviul pentru Bild.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9207
Diferență: -0,1826
Ieri: 4.9297
Azi: 4.6726
Diferență: -0,2668
Ieri: 4.6851
Azi: 5.7178
Diferență: -0,4197
Ieri: 5.7419
Azi: 4.9903
Diferență: -0,4766
Ieri: 5.0142