Business Internaţional

Premierul ungar Viktor Orban îl arată cu degetul pe Soros: ”Soros şi organizaţiile sale ar face orice pentru a înlătura guvernele europene care se opun migraţiei”

Premierul ungar Viktor Orban îl arată cu degetul pe...

Autor: Andrei Ionascu

10.03.2018, 12:03 90

Zeci de mii de slovaci au ieşit să protesteze, vineri, în Bratislava şi în alte oraşe din Slovacia, cerând demisia premierului Robert Fico, pe fondul asasinării jurnalistului Jan Kuciak, care investiga activităţile unei grupări infracţionale care avea legături cu mafia italiană.

"Evenimentele recente din Slovacia poartă amprenta lui Soros şi a organizaţiilor sale. Fără îndoială că reţeaua lui Soros face toate eforturile posibile pentru a înlătura de la putere guvernele anti-imigranţi. Actualul guvern al Slovaciei se opune migraţiei şi refuză să-şi transforme ţara într-un tărâm a imigranţilor. Organizaţiile lui Soros i-au atacat şi vor continua să-i atace fără scrupule pe premierii unor astfel de guverne", a spus Orban.

George Soros a respins, marţi, acuzaţiile premierului slovac Robert Fico, care a sugerat că omul de afaceri ar încerca să destabilizeze Slovacia prin ingerinţe în politica internă a statului. Fico a susţinut că Soros l-ar fi influenţat pe preşedintele Andrej Kiska, care a cerut remanierea guvernului sau organizarea de alegeri anticipate.

La 25 februarie, Jan Kuciak, în vârstă de 27 de ani, şi prietena lui au fost descoperiţi morţi în locuinţă după ce poliţia a fost alertată de o rudă a victimelor. Jurnalistul a fost împuşcat în piept, iar femeia a fost împuşcată în cap.

Un jurnalist britanic care a lucrat cu Jan Kuciak a declarat că slovacul era pe punctul de a publica o investigaţie care arăta legături între mafia italiană şi politicieni corupţi din Slovacia. Mai exact, ar fi vorba despre plăţi frauduloase cu fonduri europene, în cadrul unui sistem pus la punct de către cetăţeni slovaci şi italieni care au legături cu gruparea de crimă organizată "Ndrangheta".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO