Business Internaţional

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat că Ungaria va sprijini toate sancţiunile UE împotriva Rusiei

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat că Ungaria...
26.02.2022, 15:43 730
Premierul Ungariei Viktor Orbán a declarat că va sprijini toate sancţiunile UE împotriva Rusiei şi că nu va bloca niciuna.
 
Vorbind la graniţa dintre Ucraina şi Ungaria, el a spus că sprijină eforturile de pace.
 
„Ungaria a precizat că sprijinim toate sancţiunile, aşa că nu vom bloca nimic, aşa că ceea ce prim-miniştrii Uniunii Europene sunt în măsură să convină, îl acceptăm şi îl susţinem”, a spus el reporterilor în engleză, potrivit Reuters.
 
Sâmbătă mai devreme, el a spus că este de acord cu blocarea Rusiei din sistemul transfrontalier de plăţi Swift. Orbán a fost considerat anterior cel mai apropiat aliat al lui Vladimir în cadrul liderilor statelor membre ale Uniunii Europene.
 
Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a spus că toate sancţiunile ar trebui să fie puse în discuţie, înaintea unei întâlniri cu cancelarul german Olaf Sholz.
 
„Am venit la Berlin pentru a zgudui conştiinţa Germaniei, astfel încât să decidă în sfârşit sancţiuni cu adevărat dure care vor influenţa deciziile Kremlinului”, a spus Morawiecki, în timp ce luptele au avut loc la periferia capitalei ucrainene Kiev.
 
„Trebuie să închidem Nord Stream 1 şi 2, trebuie să reducem dependenţa de materii prime, să tăiem instituţiile financiare ruseşti de pe pieţele de capital, să confiscăm activele oligarhilor, să închidem SWIFT pentru Rusia... toate opţiunile ar trebui să fie pe masă. .”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO