Business Internaţional

Premierul Viorica Dăncilă acuză Uniunea Europeană că omite să observe situaţiile din ţări occidentale unde există corupţie: "României nu i se permite să facă ceea ce altor ţări li se permite”

Premierul Viorica Dăncilă acuză Uniunea Europeană că...

Autor: Mihai Draghici

04.02.2019, 17:28 488

Premierul Viorica Dăncilă consideră, într-un interviu acordat site-ului Politico.eu, că Uniunea Europeană aplică standarde duble, criticând România din cauza corupţiei şi a reprimării manifestaţiilor, dar evitând să observe situaţiile din ţări occidentale unde există corupţie.

"României nu i se permite să facă ceea ce altor ţări li se permite. Am văzut ce s-a întâmplat cu Vestele Galbene în Franţa. Nimeni nu a avut nicio reacţie. Este un standard dublu. Nu am văzut pe nimeni să vină în Parlamentul European şi să spună «vrem o rezoluţie împotriva Franţei»", afirmă Viorica Dăncilă în interviu, referindu-se la protestele masive organizate în oraşe franceze faţă de erodarea nivelului de trai.

Premierul României a cerut să fie evitate comparaţiile cu Ungaria şi Polonia, vizate de proceduri ale Uniunii Europene din cauza presupuselor încălcări ale drepturilor fundamentale. Guy Verhofstadt, liderul grupului politic ALDE din Parlamentul European, a avertizat-o pe Viorica Dăncilă în octombrie 2018 "să nu urmeze exemplele rele" reprezentate de Ungaria şi Polonia.

Viorica Dăncilă consideră că afirmaţiile lui Guy Verhofstadt arată că este deja în modul de campanie electorală, înaintea scrutinului europarlamentar. "Dacă înţelege că trebuie să conducă această campanie în detrimentul României şi acuzând un stat precum România, nu cred că este un mod constructiv de lucru", a spus Dăncilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO