Business Internaţional

Presa internaţională scrie că Evergrande se încadrează în plata unor dobânzi pentru obligaţiuni de 84 de milioane de dolari. Gigantul cu datorii de peste 300 de miliarde de dolari evită „la mustaţă” default-ul

Acţiunile Evergrane au crescut cu 4,3% pe fondul anunţului

Acţiunile Evergrane au crescut cu 4,3% pe fondul anunţului

Autor: Eduard Ivanovici

22.10.2021, 14:31 311

Gigantul imobiliar China Evergrande a reuşit să plătească o dobândă pentru obligaţiuni offshore de 83,5 milioane de dolari, conform publicaţiei statului chinez Securities Times şi agenţiei de ştiri Reuters.

Transferul vine înaintea deadline-ului de weekend-ul acesta, termenul fiind atent urmărit de pieţele globale.

Compania cu datorii de 330 de miliarde de dolari a ratat plata încă de pe 23 de septembrie, însă emisiunea de obligaţiuni a implicat o perioadă de graţie de 30 de zile, la capătul căreia urmau să fie declanşate oficial procedurile de default.

Ştirea a accentuat gradul de incertitudine al pieţelor internaţionale, care se temeau că dezvoltatorul imobiliar nu îşi va putea îndeplini obligaţiile, eveniment despre care unii analişti spun că ar fi trimis unde de şoc în piaţa de real estate şi sectorul bancar din China.

Recent, Bloomberg a raportat că plata dobânzilor a crescut bondurile Evergrande denominate în dolari cu 3 cenţi/dolar. Datele publicaţiei americane arată că societatea înregistrează 7,4 miliarde de dolari în bonduri care ajung anul viitor la maturitate.

Evergrande se confruntă atât cu deadline-uri pe care le-a ratat în ultima lună, cât şi cu o serie viitoare de plăţi. Spre sfârşitul lunii, compania va trebui să achite deţinătorilor de obligaţiuni circa 45 de milioane de dolari.

Acţiunile Evergrande au încheiat şedinţa de tranzacţionare din Hong Kong cu un plus de 4,3%, după ce scăzuseră cu 14% în ziua de joi, 21 octombrie.

Default-urile plutesc deasupra tot mai multor dezvoltatori imobiliari chinezi, în timp ce Beijingul încearcă să calmeze investitorii cu privire la situaţia gigantului Evergrande

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO