Business Internaţional

Presa internaţională: Valul de refugiaţi din Ucraina generează blocaje la graniţele cu România, Republica Moldova şi Polonia

Presa internaţională: Valul de refugiaţi din Ucraina...

Autor: Alex Ciutacu

28.02.2022, 19:32 1171

Valul de refugiaţi din Ucraina începe să creeze blocaje la punctele de frontieră dintre Ucraina şi România, Republica Moldova, respectiv Polonia, potrivit New York Times.

Invazia declanşată de Rusia asupra Ucrainei, joi, i-a forţat pe ucrainienii de rând să fugă din casele lor pentru a evita războiul barbar declanşat de Vladimir Putin. Oficialii din mai multe ţări se tem că acest război ar putea declanşa o nouă criză a refugiaţilor la nivel global.

În doar câteva zile, Naţiunile Unite estimează că circa 500.000 de ucrainieni au fugit din ţară, în ceea ce se conturează cel mai mare eveniment de acest tip de la războaiele balcanice din anii 90.

Totuşi, presa internaţională notează că de data aceasta ţările europene îi primesc cu mai multă deschidere pe refugiaţi. Inclusiv în România şi în Republica Moldova oamenii aşteaptă la graniţe cu autoturisme personale pentru a-i prelua pe refugiaţi şi a-i ajuta să ajungă unde îşi doresc sau să beneficieze de o noapte de cazare sau o masă caldă.

Cu toate acestea, dincolo de solidaritatea oamenilor, grupurile de acţiune civică cer autorităţilor locale şi centrale să identifice rapid cât mai multe soluţii pentru a-i ajuta pe vecinii din Ucraina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO