Business Internaţional

Presă: Serbia a promis să construiască o linie de metrou de 40 de kilometri spre locaţia unei eventuale fabrici VW

Presă: Serbia a promis să construiască o linie de...

Autor: Bogdan Cojocaru

25.04.2019, 00:00 676

Serbia s-a angajat să construiască o linie de metrou de 40 km care să lege Belgradul de oraşul Indjija în încercarea de a atrage o investiţie de 1,4 miliarde de euro într-o fabrică a producătorului auto german Volkswagen, informează presa locală, citată de SeeNews.

Guvernul a menţionat Indjija ca posibilă locaţie pentru o eventuală uzină VW deoarece oraşul se află la jumătatea distanţei dintre Belgrad şi Novi Sad, ceea ce ar facilita accesul la personal calificat, arată cotidianul Vecernje Novosti. O locaţie alternativă pentru fabrică ar fi oraşul Jagodina. La începutul acestei luni, agenţia germană de ştiri DPA a raportat că VW şi-a redus opţiunile din Europa de Sud-Est pentru posibilele locaţii pentru o nouă fabrică de automobile în Bulgaria şi Turcia.

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al companiei Volkswagen a negat săptămâna trecută ştirile din presa germană, precizând că încă nu a fost luată o decizie. Volkswagen va lua decizia finală privind amplasarea noii fabrici până în noiembrie 2019, arată Vecernje Novosti. În noiembrie, şeful de la VW  Herbert Diess  a spus că producătorul auto caută o locaţie pentru o fabrică de 1,4 miliarde de euro în Europa de Est care urmează să înceapă producţia după 2022. Compania intenţionează să transfere producţia SUV-urilor Skoda Karoq şi Seat Ateca la noua unitate, care ar angaja 5.000, de la uzina din Kvasiny, Republica Cehă, a spus Diess atunci. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO